RcP.
-10 dielov destilovanej vody
-3 diely saponátu (jar)
-1 diel glycerínu (glycerol-lekáreň)
-Všetko zmiešať, pomaly zohriať na 80°C,odležať 24 hod a používať. Možno sa ani nemusí zohrievať,ale odporúčajú,že sa vraj lepšie zmieša.
Prípadne v ďalšom recepte odporúčajú k rovnakému pomeru 1 diel cukru,ale nemal som s tým lepšie skúsenosti. Na internete sa dá nájsť viacero variácií.....
-Pár stručných rád :
-teplota -3 až-9
-bezvetrie (chránené miesto)
-slnečno,prípadne dostatočný zdroj svetla
-najlepšie v protisvetle
-fotenie po stojačky,aby si sa nemusel zohýbať
-miesto kde chceš urobiť bublinu trochu potrieť roztokom
-teplé oblečenie,obutie, vhodné rukavice
-prípadného asistenta,lebo praskajú tak,či tak a pri silnejšom mraze tak rýchlo zamrznú,ani sa nestačíš diviť.
-manuálne ostrenie,prípadne Oll servo-treba vyskúšať
-treba fotiť rýchlo,najkrajšie sú tie na začiatku namŕzania ako som uviedol pri poslednej,už 2 sek. vykazujú dosť veľký posun
Je toho viac čo treba mať na zreteli.Dúfam,že Ti to trochu pomôže.
Tak už len veľa šťastia a trpezlivosti. (lebo praskajú ...)
P.S. "X"-krát sa mi stalo,že som položil bublinu,začala zamŕzať,položil som roztok na zem a bublina preč....
prihlásiť / registrovať